Paranormale Detectives

Written by Conrad

12 november 2020

Paranormale Detectives
2 tot 6 spelers vanaf 12 jaar

Paranormale detectives is een spel in de lijn van Dixit, Mysterium en Obscurio.
Een spel waar de spelers veel creativiteit moeten tonen om de zaak op te lossen, dus hoe, waarom, waar, wie en het wapen.
Één speler speelt de geest de andere de paranormale detectives. De geest leest voor zichzelf het verhaal en dan start het spel. De detectives mogen de geest vragen stellen waar hij geen ja of nee op kan zeggen.
De detectives spelen interactiekaarten genaamd paranormale vaardigheden om vragen te stellen. De manier waarop de geest antwoord geeft wordt bepaald door de kaart die detective heeft gespeeld. Dit kan onder andere zijn het ouijabord, tarotkaarten, pantomimes, geluiden maken etc. Totaal zijn er negen verschillende manieren voor de geest om met de detectives te communiceren.
De verhalen zijn erg genuanceerd. Bijvoorbeeld als de reden voor de moord “goedkoop / beknibbelen” is, is het antwoord daarop niet goed genoeg door te zeggen dat de moord over geld, of een gebrek aan geld ging, maar dat de dood plaatsvond omdat de schuldige te gierig was.
Synoniemen zijn wel toegestaan, dus mes en stiletto zijn wel geldig als het wapen een dolk is. Het is dus de opdracht van de detectives om met de vijf sleutelwoorden antwoord te geven op de vragen; Wie deed het? Waarom is het gedaan? Waar is het gedaan? Hoe is het gedaan? Welk wapen is er gebruikt? De verhalen betreffen niet altijd misdaden, maar kunnen ook ongelukken of iets dergelijks zijn.
Het spel kan competitief en coöperatief gespeeld worden en heeft eenvoudige regels. Het is zeer geschikt voor mensen die houden van het ontrafelen van mysteries en van puzzelen. Voor zowel de geest als de detectives wordt er veel van de creativiteit gevraagd. Een echte aanrader voor de donkere dagen.

Meer nieuws

Glasgow

Glasgow

Glasgow 2 Speler vanaf 10 jaar Glasgow is een twee speler uitgebracht door 999 Games. In dit spel zijn we betrokken...

Nova Luna

Nova Luna

Nova Luna 1 - 4 Spelers vanaf 8 jaar Nova Luna is een tegelleg spel dat veel overeenkomsten heeft met Patchwork. Het...