De Koning is dood! Wie Claimt zijn troon?

Written by Conrad

13 augustus 2020

Claim
2 Spelers Vanaf 10 Jaar

Claim is een kort en snel kaartspel voor twee spelers waarbij beide spelers van de vijf facties er tenminste drie voor zich willen winnen.
Het spel wordt in twee fasen gespeeld. In de eerste fase gaan de spelers kaarten proberen binnen te halen die uiteindelijk de winst moeten gaan opleveren. In de eerste fase speelt elke speler een kaart. De hoogste kaart wint en de speler claimt de kaart vanuit het midden. De verliezer krijgt een blinde kaart van de trekstapel.
Zodra de spelers dertien kaarten verzamelt hebben gaat fase twee in en spelen ze met de kaarten die ze in de eerste fase hebben geclaimd.

Fase twee verloopt op dezelfde manier. Elke slag die een speler wint komt voor hem op zijn score stapel te liggen. Zodra de dertien slagen zijn gespeeld leggen de spelers de kaarten per factie uit. De speler die de meerderheid heeft in een categorie wint de factie. De speler met de meeste facties aan zijn kant wint. Bij gelijkspel bepaald de hoogste kaart in een factie wie deze krijgt. De facties zelf hebben ook nog speciale eigenschappen waardoor het spel soms leuke wendingen kan nemen.

Een leuk spel voor twee spelers op vakantie.

Meer nieuws

Paranormale Detectives

Paranormale Detectives

Paranormale Detectives 2 tot 6 spelers vanaf 12 jaar Paranormale detectives is een spel in de lijn van Dixit,...

Glasgow

Glasgow

Glasgow 2 Speler vanaf 10 jaar Glasgow is een twee speler uitgebracht door 999 Games. In dit spel zijn we betrokken...