Thuis op zoek naar El Dorado!

Written by Conrad

23 juli 2020

De zoektocht naar El Dorado
2 – 4 speler vanaf 10 jaar

Een nieuw spel van Reiner Knizia waarbij de spelers een race door de Jungle maken, opzoek naar de gouden stad. Deckbuilding spellen zijn al een tijdje in en deckbuilding is ook het hart van dit spel.

Iedere speler start het spel met een startdeck van 8 kaarten. De speler die aan de beurt is speelt zijn kaarten om vooruit te komen in de jungle en mag in zijn beurt ten hoogste 1 nieuwe kaart kopen. Deze kaart legt hij op zijn aflegstapel. De speler legt daarna alle gespeelde kaarten af op zijn aflegstapel en beslist van elke niet gespeelde kaart of hij deze ophanden houdt of ook aflegt.  Als laatste vult hij zijn hand weer aan tot 4 kaarten.
Dit gaat zo door totdat een speler 1 van de 3 eindvelden van de gouden stad bereikt. De ronde wordt nog afgemaakt en het kan dus voorkomen dat meerdere spelers daardoor de finishen weten te halen.
Zijn er meerdere spelers die de finish bereiken dan wint de speler die meeste blokkades heeft overwonnen. Is dit ook gelijk dan wint de speler met het hoogste nummer wat op de blokkade staat.
Als geen van de spelers blokkades hebben dan wint de speler die als eerste het do    el wist te bereiken.

Het spel heeft een snel verloop en genoeg keuzen om het voor iedereen interessant te houden. Achter in het spelregelboek geven ze een aantal aanbevolen routes die worden geclassificeerd in eenvoudig, gemiddeld en moeilijk. De op de doos vermelde speeltijd (45 min) is zeker ook haalbaar op het eenvoudige niveau.

Reiner Knizia kan met De zoektocht naar El Dorado in ieder geval weer een goede familietitel op zijn naam bijschrijven.

Meer nieuws

Paranormale Detectives

Paranormale Detectives

Paranormale Detectives 2 tot 6 spelers vanaf 12 jaar Paranormale detectives is een spel in de lijn van Dixit,...

Glasgow

Glasgow

Glasgow 2 Speler vanaf 10 jaar Glasgow is een twee speler uitgebracht door 999 Games. In dit spel zijn we betrokken...