Tiny Towns een super leuk spel

Written by Conrad

18 juni 2020

Tiny Towns 1- 6 spelers vanaf 14 jaar

Je bent de burgemeester van een klein stadje in het bos, waar de kleinere boswezens een beschaving hebben gecreëerd die verborgen is voor roofdieren. Dit nieuwe land is klein en de grondstoffen zijn schaars – u neemt wat u kunt krijgen en zegt nooit nee tegen bouwmaterialen. Plan en bouw een bloeiende stad op een slimme manier, en laat het niet vol raken met verspilde grondstoffen! ”

Dit is precies waar het in Tiny Towns omgaat, iedere speler heeft een bord van 4×4, 1 monument en 2 monumentkaarten. in het midden van de tafel liggen de gebouwkaarten.
De meester-bouwer noemt een grondstof en iedereen pakt gelijktijdig deze uit de voorraad en plaatst deze op zijn bord van 4×4. Zodra een speler het patroon aan grondstoffen van een gebouw op zijn bord heeft staan haalt hij deze grondstoffen van zijn bord en plaatst deze terug in de voorraad. Op de vrijgekomen plekken mag hij dan het betreffende gebouw plaatsen.
Zodra een speler zijn bord vol is en geen grondstoffen meer kan plaatsen maar ook niet meer kan bouwen is voor hem het spel afgelopen. Zodra alle spelers hun bord vol is eindigt het spel.
Alle grondstoffen worden van het bord afgehaald. Alle lege plekken zijn dan -1 punt daarna worden de punten berekend voor alle gebouwen in de stad.

De speler met meeste punten is de winnaar.

Het is een leuk snel en uitdagend spel wat je keer op keer blijft spelen.
Een echte aanrader.

Meer nieuws

Paranormale Detectives

Paranormale Detectives

Paranormale Detectives 2 tot 6 spelers vanaf 12 jaar Paranormale detectives is een spel in de lijn van Dixit,...

Glasgow

Glasgow

Glasgow 2 Speler vanaf 10 jaar Glasgow is een twee speler uitgebracht door 999 Games. In dit spel zijn we betrokken...